Direktna prodaja na sajmovima
Način života, prehrana, fizička i psihička iscrpljenost, stresna stanja, onečišćenje okoliša negativno se odražava na otpornost ljudskog organizma. Prilagodba čovjeka na nov način i dinamiku života zahtjeva jače izvore kvalitetne energije. Time će vrijednost pčelinjih proizvoda – meda, propolisa, matične mliječi i peluda, poznata u narodnoj medicini i znanosti imati sve veće značenje.

MED je pčelinji proizvod visokovrijednih sastojaka koristan kao hrana s ljekovitim djelovanjem. Glavni sastojci meda su: voćni i grožđani šećeri, saharoza, bjelančevine, minerali, vitamini i dr. Med djeluje bakteriostatski i antimikotično. Boja, miris i okus variraju od godine do godine, ovisno o vremenskim prilikama i lokaciji. Organizam najbolje usvaja med otopljen u tekućini (čaj, mlijeko, voda) ili polako otopljen u ustima. Po sadržaju fermenata med spada među najvažnije prehrambene proizvode.

Dokazano je kako je sadržaj mikroelemenata i minerala u pčelinjem medu (magnezij, željezo, kalij, kalcij, mangan, cink, kobalt, bakar, natrij i dr.) gotovo jednak onome u plazmi čovjekove krvi. Pčelinji med bogat je i organskim kiselinama (jabučna, vinska, limunska). Preporučuje se sportašima zbog energije i stimulacije srca, kod umora, gubljenja apetita, normalizira peristaltiku crijeva, uklanja opstipaciju i liječi hemeroide, djelotvoran je u liječenju gastritisa, čira na želucu, dvanaesniku i crijevnih infekcija, smanjuje lučenje želučane kiseline, odličan je za liječenje i detoksikaciju jetre, brzo obnavlja glikogen, služi kao diuretik, koristan je u liječenju anemije, nervoze i nesanice. Med djeluje protuoksidativno, protuupalno, spriječava stvarajne tromba, preventira upalu mokraćnih puteva, djeluje protukancerogeno, te spriječava rast tumornih stanica (dojke, crijeva, grla, pluća).

Designed by: T-mark